domingo, 15 de junio de 2014

Oasis La Prospe "Alguna cosa es a punt de passar!"

Bon dia a tots i totes,
Dresprès d'un llarg camí, el projecte “Un Oasis per a la Prospe” està en marxa, del 16 al 22 de juny tindrà lloc, als voltants del Casal del Barri i el Casal de Joves, aquest procés de mobilització ciutadana, transformació social i sostenibilitat.
 
Al llarg de tota la setmana un grup de participants vinguts de diferents parts de l'estat i del món, convidaran a les veïnes i veïns del barri de Prosperitat a projectar i construir, de forma col·lectiva, els seus somnis o aspiracions col·lectives, triades per la mateixa comunitat.
 
Per aconseguir aquest repte es crearan diferents espais on poder compartir i reconèixer quins són els talents i recursos existents al barri, quins són els somnis que tenen els veïns i veïnes per al barri, quins són els més col·lectius, i com anem a realitzar-los.
 
Us convidem a participar de tots ells en les següents dates:
 
El 18 de juny a les 18:30 vine a la “Trobada de Talents de la Prospe”.
 
Saps cantar, ballar, toques algun instrument, cuines de meravella, realitzes artesania, pintes, coses, bordes, esculpeixes, treballes la fusta.... sigui quin sigui el teu talent, regala als teus veïnes un trosset a la trobada de talents.
 
El 19 de juny a les 18:30. Realitzem la trobada de Cura dels somnis: de Disseny de Projecte. En aquesta trobada es definiran els somnis que realitzarem juntes al cap de setmana d'acció.
 
El 21 i 22 de juny de 9:30-18:30 us convidem a participar al “cap de setmana d'acció!” Ens posem mans a l'obra per construir els somnis del barri.
 
Després de la presentació del 16 de Maig davant del Casal de Barri descobrim alguns dels somnis que tenen els veïns i veïnes per a la Prospe; pots conèixer alguns aquí.
 
 
... Però, que és l'Oasi?
 
La Metodologia OASIS és una eina de mobilització ciutadana, de transformació social i sostenibilitat. Normalment se l'anomena "Joc de l'Oasi" perquè la forma d'organitzar la participació és com un joc.
 
Té com a objectiu reunir i involucrar a una comunitat o barri perquè de forma cooperativa somiï, dissenyi i construeixi els somnis col·lectius, mobilitzant talents i recursos locals, en un curt espai de temps.
A través de diverses etapes, es treballa l'esperit d'emprenedoria social i cooperatiu, buscant enfortir les connexions afectives entre les persones participants, i el gran valor que la diversitat pot aportar.
 
Al final de l'experiència es realitzarà una intervenció física amb la gent del barri que ens recorda la capacitat col·lectiva de mobilització, així com el que som capaços de fer en grup.
 
El Joc de l’Oasis va començar al 1999 a Brasil i s'ha realitzat al voltant de 250 vegades en més de 30 països. L'Institut Elos és la institució que l'ha creat i impulsat en diferents llocs. A nivell estatal, diverses cooperatives d'iniciativa social dins de l'economia alternativa i solidària (Altekio, Goteo, germinando, etc.), així com algunes persones a títol individual hem impulsat aquesta metodologia.
 
La metodologia s'ha utilitzat en barris amb més i menys trajectòria col·lectiva, perquè serveix principalment per donar un impuls a nous projectes, generant un espai de connexió.